Bor és Gasztronómia

Finom borok, ízletes ételek
A Balaton déli partján mintegy 50 km hosszan fekszik a Dél-balatoni, újabb nevén Balatonboglári borvidék, helyenként 20-25 km szélességben is benyúlva a parttól.

A borvidék 3200 hektáros szőlőterületének körülbelül kétharmada fehér, a maradék kék szőlő. A területen fontos szerepet játszik a pezsgőkészítés is.

Rubin Borászat

Borászatuk a kezdetektől az ökológiai szőlőtermesztés előírásai szerint, fenntartható módon termeli szőlőit. Úgy a borászat, mint a szőlészet bio tanúsítvánnyal rendelkezik.

8648 Balatonkeresztúr Hrsz.: 1304/2.

Tel.: 06 30 384 1066

Tengerdi Kézműves Borászat

A száraz fehér boroktól a ma oly divatos rosen keresztül a vörös borok többféle fajtái és ízeivel várják a kedves vendégeiket.

8647 Balatonmáriafürdő,
Vilma u. 9.
Tel.: 06 60 377 9389

VÁLASSZON SZOBÁINK KÖZÜL:

Földszinti szoba 1.
A földszinten 3 darab 2 személyes franciaágyas szoba került kialakításra. A szobák igény szerint 3 főig bővíthetőek pótággyal, vagy babaággyal. Mindegyik szoba saját fürdőszobával rendelkezik, hajszárító, törölköző felszereltséggel. A szobák felvannak szerelve televízióval, mini széffel, kis hűtőszekrénnyel.
Összenyitható szoba (4 fő részére)
A két összenyitható földszinti szoba két teljes értékű, két ágyas szobát jelent, közös összekötő ajtóval, külön fürdővel. Felszereltsége megegyezik a földszinti 2 személyes szobákéval. Nagyobb család vagy baráti társaság tud itt egymás mellett lenni, amennyiben azt igénylik.
4 fős családi szoba

Az emeleten került kialakításra ez a két szobából álló szálláshely, saját fürdővel. Amely kisgyermekes családoknak, baráti társaságoknak ajánlott. Maximum baba és pótágyakkal együtt hat személynek szolgálhat kényelmes pihenésül.

Emeleti szoba 1.

Az emeleten található további 2 darab szoba 2 fő részére. Felszereltségében teljesen megegyeznek a földszinti 2 fős szobákkal. Ezek a szobák is igény szerint 3 főig bővíthetőek pótággyal, vagy babaággyal.

A borvidéken a hagyományos magyar fajták és a népszerű világfajták is jelen vannak. A belőlük készült borok többnyire könnyed, gyümölcsös aromájú italok. Újabban megjelentek a vörösborok is, de a fehér még mindig nagyjából kétharmados túlsúlyban van.

Facsiga Birtok

Balatonkeresztúron található kis pincészetük. Egészen pontosan a Bokros hegyen, ahol Hamvas Béla megírta híres művét “A bor filozófiája” című kötetet.

8648 Balatonkeresztúr, Hrsz: 1424/3.

Tel.: 06 70 638 7999

Konyári Pincészet

A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata. 30 hektáros területen gazdálkodnak, és évente körülbelül 160 ezer palack a forgalmuk..

8638 Balatonlelle, 0113/7 hrsz.

Tel.: 06 85 700 037

Nézze meg legújabb ajánlatunkat: